Θήβα-Χαλκίδα! Οι πρώτες ομάδες της Περιφέρειας στα Stereabasket Awards!

Η Χαλκίδα και η Θήβα ήταν οι δύο πρώτες πόλεις που έφεραν το μπάσκετ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και οι μονομαχίες ΑΓΕΧ-Κάδμου της δεκαετίας του ’70 και έπειτα είχαν πάντα το χαρακτήρα ντέρμπι ”αιωνίων”!

Δύο ομάδες, που μέσα από τις μεγάλες μονομαχίες της εποχής τους στο 1ο Γυμνάσιο, στο ανοιχτό γήπεδο στο Στάδιο της Χαλκίδας και της Θήβας, αποτελούσαν ανέκαθεν σημείο αναφοράς για το Ελληνικό μπάσκετ, ενώ τα κατάμεστα γήπεδα που έπαιζαν τότε ήταν ένα ξεχωριστό γεγονός! Μέσα από τις κόντρες, τις μεγάλες νίκες και τις μεγάλες ήττες εκείνης της εποχής, το δεδομένο είναι ότι στην πορεία, ”χτίστηκαν” δυνατές φιλίες!

Φέτος, στην εκδήλωση των Stereabasket Awards στις 2 Σεπτεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας, θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να βραβεύσουμε τους μεγάλους παίκτες εκείνης της εποχής!

Θα τιμήσουμε, την πρώτη ΑΓΕΧ του 1976, όπως προέκυψε μετά τη συγχώνευση του Άρη Χαλκίδας και της ΑΕΣΑΧ, αλλά και τον Κάδμο που αποτέλεσε τη συνέχεια του Α.Ο. Θήβα της ίδιας εποχής!

Θα βρεθούν και πάλι μαζί, αυτή τη φορά όχι σε γήπεδο, μεταξύ άλλων από τη μια πλευρά οι Βελισσαράκος, Κανατσέλος, Τουλουμτζής, Δημητρίου, Οικονομίδης, Ρούσσος και από την άλλη πλευρά οι Βόγκλης, Κοκκίνης, Γερμανός, Δεσάρτης, Χατζηχρονόγλου και πολλοί ακόμα!

Να είστε όλοι εκεί, σε μια ιστορική αναδρομή στο μπασκετικό παρελθόν που δεν πρέπει να τη χάσει κανείς!

stereabasket.gr

Σχετικά